Agatha Christie: Az ABC-gyilkosságok


"A gyilkosság általában egyszerű bűncselekmény. Ám ha egy mániákus sorozatgyilkos az elkövető, máris minden bonyolultabbá válik... Hercule Poirot, a legendás nyomozó levelet kap, melyben ABC, a titokzatos gyilkos kihívás elé állítja. Minden, amit ígér, valóra válik: Andoverben meghal Mrs. Alice Ascher, Bexhillben Betty Barnard, Churstonban Sir Charmichael Clarke. A hajsza egyre nyomasztóbb, és Poirot talán hibát követ el...
Agatha Christie:  Az ABC-gyilkosságok
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
Agatha Christie ezúttal sem fogta vissza magát, hogy egy újabb remekművet adjon ki a kezéből a legendás nyomozóval. Miután kiolvastam a könyvet, napokig ez a történet járt a fejemben. Nagyon jól ki van gondolva az egész, és ami az elején még megoldhatatlan gyilkosságok sorozatának tűnik, az a végén teljes mértékben feltárul az olvasó előtt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben a főhős, mert szeretek gondolkodni és megoldásokat keresni, valamint izgalmakban részt venni, ám gyilkossági nyomozóként nem bírnám az ezzel járó nyomást.
Annak ajánlom, aki...
Szereti azokat a krimitörténeteket, ahol kezdetektől fogva az ügy egyre bonyolultabbnak és megoldhatatlannak tűnik, azonban a végén, amikor megoldódik, az olvasó a fejére csap, és azt gondolja: "Ez tényleg ilyen egyszerű!, valamint annak, aki szereti az Hercules Poirot könyveket.
Ne olvassa el, aki...
egy kiszámítható, izgalmak és fordulatok nélküli könyvet keres, mert ebben a könyvben mindkettő benne van, valamint nem szereti a gyilkosságokat.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz