Bernhard Schlink: A felolvasó
Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 222

16 éven felülieknek ajánljuk!

Egy kamasz fiú és egy nála jóval idősebb asszony furcsa szerelmének és elválásának története szolgál keretül ahhoz, hogy a regény hőse szembenézzen a náci múlttal, amely voltaképpen nem is az övé, hanem szülei nemzedékéé. Ez a soha ki nem hevert szerelem, Hanna évekkel később feltáruló múltja döbbenti rá Michaelt arra, hogy a jelen nincs múlt nélkül, felejteni nem lehet, feldolgozni sem – talán megérteni. A felolvasó az elmúlt évek egyik legnagyobb német könyvsikere volt. 1995-ös kiadása után tizenhárom országban jelent meg, nagy visszhangot váltva ki. A siker oka minden bizonnyal abban rejlik, hogy újraértelmezi a kollektív és egyéni bűn és bűnhődés kérdését a ma ötvenéves generáció szemszögéből.
Bernhard Schlink: A felolvasó
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
teljesen lekötötte a figyelmemet alig tudtam letenni és érzelmileg is eléggé megérintett. A hagyományos nemi szerepeket megcserélte az író, és megmutatta, nem mindig a nők a törékenyek, nem a férfiak a rosszak és a befolyásosak.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Nem lennék a regényben főhős, mert elhagyta a szerelme és azután már soha nem érezhette újra azt az érzést amit Hannaval érzett, még az új felesége sem adhatta meg neki, magányos lett és a végsőkig  próbálta segíteni azt a nőt, akit mindennél jobban szeretett  a bűnei ellenére is.
Annak ajánlom, aki...
szeret leülni egy jó könyvvel, egy kényelmes kuckóba, egy forró teával és telebőgni egy csomag zsepit.
Ne olvassa el, aki...
akinek a hangulata könnyen befolyásolható, ugyanis ez a könyv garantáltan elrontja az ember legfelhőtlenebb boldogságát is.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz