Dan Brown: A Da Vinci-kód
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 648

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Szerelem
1
2
3
4
5
Barátság
1
2
3
4
5
Erőszak
1
2
3
4
5
Izgalom
1
2
3
4
5
Mindennapi történet
1
2
3
4
5
Varázslatos történet
1
2
3
4
5
Elgondolkodtató történet
1
2
3
4
5
Nevettem rajta
1
2
3
4
5
Sírtam rajta
1
2
3
4
5
Tetszett
1
2
3
4
5
Azért volt jó olvasni, mert...
...egy rendkívül izgalmas fordulatos regény tele meglepetéssel. Történelemből, vallástörténelemből is nagyon sok új dolgot megtudtunk, még ha sok minden teória is..( DE mi van ha..?!) Ezen el lehet agyalni jó darabig… A vége már letehetetlenül izgalmassá vált, és alig várta az ember, hogy mi lesz a vége amire, (bevallottan volt aki sejtette), de erre egyikünk sem számított. Jó volt kalandozni Párizs, és London nevezetességeiben, valamint izgalmas volt olvasni a kriptográfiáról, szimbólumkutatásról. Magát a Szent Grált mindig másképp képzelte, az ember, és elég meglepő gondolat, hogy Jézus Krisztusnak mondjuk volt barátnője, persze ezek csak találgatások, és lehet van olyan, aki ezt esetleg sértőnek találja.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Lennék a regényben főhős, mert Robert Langdon professzor egy rendkívül nagy tudású ember, de nem egy szobatudós, hanem részt vesz minden kalandban, nagyon jól forog az agya, és ügyesen kivágja magát a nehéz helyzetekből. Valamint rengeteget utazik, és olyan helyekre is eljut ahová közönséges ember nem.
Annak ajánlom, aki...
...szereti a kalandregényeket, a váratlan fordulatokat. Érdeklik az összeesküvés elméletek, szereti a történelmet, és szereti a titkokat, titkos társaságokat. :)
Ne olvassa el, aki...
...nagyon vallásos, mert lehet nagyon felháborítanák bizonyos feltételezések a könyvben, valamint az egyház egy részének elég negatív megítélése. Azoknak, aki nem szeretik a krimiket, és a történelmet.

HOZZÁSZÓLÁS BEKÜLDÉSE

Dátum Hozzászóló Előzmény Válasz